Számítógépes tervezés

Cégünk egyik legerősebb szolgáltatása a CAD, azaz a számítógépes tervezés.

Palla-Tech Kft. - CADA gépészeti, mérnöki tervezés legmodernebb módja a 3D CAD tervezés.

A 3D CAD tervezés folyamán a munkadarabot, munkadarabokat szabad formájú felület modellek vagy szilárdtest modellek vagy e kettő keverékét használó hibrid modellek segítségével szerkesztjük.
Ezután az egyedi modellekből elkészítjük a teljes összeállítás modelljét így alakítva ki a végső termékmodellt. A modell elkészítése után elkészítjük az összeállítási rajzot, majd az egyes alkatrészek gyártási rajzait, darabjegyzékeit és dokumentációját.

Az összeállítás modelleken ütközésvizsgálatot is végre lehet hajtani, mely segítségével igazolhatjuk, hogy a termék az alkatrészekből összerakható és terv szerint illeszkednek egymáshoz a komponensek, valamint kinematikai és dinamikai analizis is végrehajtható.

Amennyiben ügyfelünk végeselemes analízist (FEM/FEA) is kér, vagy ha az adott konstrukció típusából adódóan szükséges annak elvégzése, cégünk képes az analízis elvégzésével a szilárdsági, dinamikai, termikus, áramlástani stb. viszonyok ellenőrzésére.

Cégünk képes a technológiai terv (például szerszámgépek CNC programja) műszaki rajz közbeiktatása nélküli, közvetlenül a 3D-s modellből, megfelelő CAM szoftver segítségével való elészítésére is, amennyiben ügyfelünk úgy kívánja.