Számítógépes gyártás

A Palla-Tech Kft. nemcsak a CAD (számítógéppel segített tervezés), de a CAM (számítógéppel segített gyártás) világában is nagy jártasságra tett szert.

A CAM, azaz a számítógéppel segített gyártás során, a szerszámgépek CNC programjának előállítása történik számítógépes rendszer segítségével.  A CNC program felhasználásával a szerszámgépen ezután legyártható a tervezett munkadarab.
A CAM segít abban, hogy az optimális méretű előgyártmányból a legrövidebb idő alatt a legcélszerűbb CNC programmal tudjuk a munkadarabot előállítani.

Palla-Tech Kft. - CAM

A Palla-Tech Kft. képes a CAD modellek azonnali CAM megmunkálására, így az időigényes műhelyrajzok elkészítése akár szügségtelenné is válhat.
Az általunk használt CAM rendszerek nem csak a saját CAD rendszereink segítségével készített 3D CAD modelleket képesek befogadni és azokra megmunkáló programot generálni, hanem erős importálási funkciójuk segítségével képesek más tervezőszoftverek modelljeinek konvertálására is. Ezen felül természetesen importálhatók a szabványos CAD formátumok (igs, stp, parasolid) is.

A szerszámpályák elkészítése és a CNC program generálása után, természetesen szükség lehet a gyártási dokumentációra. A dokumentációt a Palla-Tech Kft. képes a megrendelő saját szabványa, formátuma szerint előállítani, így a gyártás során az üzemben dolgozó kollégáknak nem szükséges idegen, ismeretlen dokumentáció formátummal bajlódni.

A CAM rendszerek sajátossága, hogy a 3D-s rendszerben előállított szerszámpályákat a tervezési-megmunkálási szakasz végén gépi kódra kell fordítani. Ez az úgynevezett posztprocesszálás. A különböző szerszámgépek eltérő vezérlést és gépi kódot használnak, így rendkívül fontos a jó posztprocesszor. A Palla-Tech Kft. CAM alkalmazásai jelenleg számos vezérléshez rendelkeznek posztprocesszorral, így sok szerszámgép gépi kódját, CNC programját tudjuk elkészíteni. Ammennyiben azonban ügyfelünk gépéhez nem rendelkezünk megfelelő posztprocesszorral, azt egy minta CNC program alapján elkészítjük. Ez azt is jelenti, hogy a ritka vezérlésekhez, nem elterjedt gépi kódú szerszámgépekhez is tudunk CNC programot szállítani.