Végeselem analízis

A Palla-Tech Kft. a CAD (számítógéppel segített tervezés) és a CAM (számítógéppel segített gyártás) megoldásokon túl az FEM/FEA (végeselemes analízis) területén is otthonosan mozog.

A FEM/FEA azaz a végeselemes analízis használható a szilárdsági, dinamikai, termikus, áramlástani stb. viszonyok elemzésére, a konstrukció ellenőrzésére.
Cégünk FEM/FEA módszerekkel ellenőrzi például a forgó alkatrészek szilárdságtani jellemzőit, így biztosítva, hogy a konstrukció megfelelően méretezett az adott igénybevételre. Ez  a módszer használható például járókerekek, tengelyek méretezésére.
A FEM/FEA analízis során az egyéb környezeti paraméterek hatása is vizsgálható, például hőmérséklet, nyomás stb. A környezeti paraméterek megadásával a konstrukció megfelelő pontossággal ellenőrizhető.

Palla-Tech Kft. - CAE

A Palla-Tech Kft. által használt FEM/FEA rendszerekben található alapanyag adatbázisban megtalálhatók a legtöbb gépészeti tervezésben használt anyag (acél, aluminium stb.) anyagjellemzői, így a konstrukció méretezése még pontosabban történhet.

A Palla-Tech Kft. nem csak az általa tervezett és modellezett összeállítások FEM/FEA analízisét végzi el, hanem akár a megrendelő által készített modellel is képes dolgozni.
Ezt az teszi lehetővé, hogy a Palla-Tech Kft. által használt FEM/FEA rendszerek integrálhatóak, vagy eleve integráltak egy CAM rendszerbe, így a konstrukciós modell megnyitása nem okozhat gondot. Rendszereink képesek a legelterjedtebb tervezőszoftverek modelljeinek, valamint a szabványos formátummodellek (igs, stp, parasolid stb.) beolvasására és analízisére.

Végeselemes rendszereinkkel nemcsak gépészeti konstrukciók ellenőrzését vállaljuk, hanem akár tartókét, acélszerkezetekét is.